10 September 2013

Samsung Estonian Cup Honda Jõulumäe 14. rattamaraton

Laupäeval, 7. septembril toimus Jõulumäe Tervisespordikeskuses Samsung Estonian Cup Honda Jõulumäe 14. rattamaraton. Maratonirada oli 60 km pikk ning poolmaratoni rada 26 km.





Samsung Estonian Cup on Eesti suurim maastikurataste sarivõistlus. Estonian Cup sai alguse 2001. aastal. Esimesed kolm aastat kandis sari nimetust Toyota Estonian Cup. Aastatel 2004-2011 nimetati rattamaratonide sarja peasponsor Elioni järgi. Alates 2012. aastast on sarja nimisponsor maailma juhtiv tehnoloogiaettevõte ning suurim TV- ja mobiiltelefonide tootja Samsung (allikas: http://estoniancup.ee/2013/sarjast/ )

Jõulumäel, kus toimus Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja finaaletapp Honda Jõulumäe rattamaraton, oli stardis rekordarv osavõtjaid: 1474 ratturit, kellest 849 startis 60 kilomeetri pikkusele rajale, 408 ratturit poolmaratonile. Balbiino lastesõitudes osales 217 mudilast.

Honda Jõulumäe rattamaratoni võitjaks tuli Peeter Pruus, kes läbis 60 km pikkuse maratoni ajaga 02:09:51. Teisele kohale tuli Caspar Austa, kes ühtlasti kindlustas endale Eesti suurima rattasarja üldvõidu. Kolmanda koha saavutas Erki Pütsep, kes sai üldarvestuses teise koha. Naistest oli parim Greete Steinburg, kes oli ka sarja kokkuvõttes naistest parim.

(Andmed: www.estoniancup.ee)



















































































No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.